29 January 2011

Apa jawapannya?

Assalamualaikum..

Macam mana hari ni? Semuanya baik-baik saja? Alhamdulillah segala urusan kita hari ni dah dipermudahkan Allah. Bagi adik-adik yang bersekolah, hari ni la hari yang best kan. Hari ni kan Sabtu. Jadi, bolehlah adik-adik bercuti di rumah bersama keluarga. Tapi, kerja sekolah jangan dilupa pula. Sebut pasal kerja sekolah, pastinya kita pernah melalui zaman sekolah kan. Kalau latihan yang cikgu bagi tak dapat disiapkan, ada saja jawapannya. Dan bagi yang dah siap kerja sekolah, kadang-kadang ada jawapan yang bagus, ada jawapan menunjukkan cara malas, dan ada yang memang jawapan straight to the point. Ye lah, sebab begitu memahami jawapan sangat kan. Ni antara jawapan sesetengah pelajar yang aku ambik dari kakak aku. Dia dapat dari kawan-kawan rasanya nih sebab dia pun cikgu dan ramai kawan-kawan dia cikgu. Tapi, jangan ikut jawapan macam ni tau!




 Ni mungkin soalan Pendidikan Islam bagi pelajar tahun satu.
Semestinya kena tulis dalam tulisan Jawi kan. Tengoklah nama
pelajar tu. Ditulis dalam tulisan rumi, tapi tulisannya dari kanan 
ke kiri. Yerla, kan tulisan jawi dari kanan ke kiri. Cuba teka
nama pelajar tu.Huhu...






 Kalaulah aku buat jawapan macam ni zaman sekolah dulu, maunya
kena marah ngan cikgu.








 Logik juga dia bagi jawapan macam ni. Tapi, tetap salah!







Senangnya jawapan macam ni...Kalaulah buat macam ni 
boleh dapat markah...


 


Proses pengembangan. Kreatif...



2 comments:

hana uwais said...

salam ziarah..liiike thiiis.. XD

Diba said...

me too ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...