02 June 2011

Minggu yang mencabar minda dan fizikal

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..hari ni aku dapat berehat sekejap..Sebenarnya,dah lama rindu nak online tapi baru sekarang ada kesempatan. Bermula dari 24 Mei sampai 26 Mei hari tu, aku join program dakwah ke kampung orang asli. Tak sempat nak cerita dan kongsi pengalaman di sana sebab Minggu ni dan minggu depan bermula dari 31 Mei hari tu aku join minggu orientasi untuk student baru sesi 2011/2012. Minggu ni hanyalah minggu induksi intuk OC dan FC. 6 Jun ni barulah student baru masuk. Tanggungjawab sebagai fasilitator ni sangat berat sebenarnya. Peranan fasilitator ni umpama PEMUDAH CARA...Setiap ilmu yang kita berikan kepada anak buah,seandainya diamalkan oleh mereka adalah dianggap satu ibadah dan pahalanya sampai kepada kita, yakni pemberi ilmu. Mudah-mudahan minggu orientasi pada minggu hadapan berjalan dengan lancar. Ameen..



Lagu tema minggu orientasi: SATU HATI



2 comments:

nabilah_2908 said...

hmm...teringt zmn belajar dulu....berpeluang juga jadi fc...seronok ada..letih itu dah tntu...

moga di permudahkan segalanya... ;)

Diba said...

nabilah: btul tu..mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...